Via de oprijlaan rijdt u zo het boeren woonerf op

Het ultieme buitenleven gevoel!

Via de oprijlaan rijdt u zo het erf op dat omringd is met water. Hier spelen de kinderen, ontmoet u uw buren aan de gezellige picknicktafel en kunt u genieten van het gezamenlijke groen en de ruime waterpartijen. Het is de perfecte plek om thuis te komen na een drukke dag en te genieten van de rust en ruimte om u heen!

Het is alsof de woningen in de tijd zijn ontstaan

De indeling en inrichting van 't Noorderheem heeft iets weg van een boerenerf. De woningen rondom het erf, zijn informeel geplaatst en lijken daardoor in de tijd te zijn ontstaan. Geen vaste rooilijnen maar informeel en gastvrij. Zo is er bij de inrichting van de buitenruimte gedacht aan groene erfafscheidingen, natuurlijke afrasteringen en een grote waterpartij met bloemrijke oevers. Dit is de ideale plek om het hele jaar door te genieten!

Noorderheem Situatietekening jet 1920x1080
Enscape 6 1920x1080 12dec23 jet
Enscape 4 1920x1080 12dec23 jet
Enscape 3 1920x1080 12dec23 jet
Interesse?

Meld u direct aan als belangstellende om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom 't Noorderheem. De makelaar houdt u als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Wie weet woont u straks in een van de 12 woningen van 't Noorderheem! 

Duurzaam en toekomstklaar

Met duurzame materialen en een grote diversiteit in de beplanting

De gehele kavel inclusief de gezamenlijke ruimte wordt toekomstklaar en met duurzame materialen ingericht. Zoveel mogelijk groen waar het kan en verharding waar het moet. Een mooi authentiek verhard klinkerpad om over te rijden en te wandelen, doorgroeitegels met gras om op te parkeren. De toegang naar de 3 op-de-dijk villa’s en de 2 onder-één-dak woningen worden uitgevoerd in Komex, een licht soort gravel. De parkeergrastegels zorgen niet alleen voor de gewenste groene uitstraling, maar laten ook het regenwater goed door. Zo blijft er -zeker bij flinke buien- minder water op het erf staan en wordt de riolering ontzien.

Groene, landelijke sfeer

Om het plan in zijn totaliteit te laten kloppen wordt het complete buitengebied inclusief groene hagen, picknicktafel, oprijlaan, bomen en grasbermen bij oplevering door de ontwikkelaar aangelegd. Bestaand groen en herbeplanting zal hittestress voorkomen en zorgen voor verkoeling. Het onderhoud van de gemeenschappelijke groene tuin met vijver wordt door de bewoners van 't Noorderheem met elkaar gedaan en kan later naar eigen inzicht worden ingericht. Misschien wel als moestuin of als bloementuin? Als u een woning koopt bij 't Noorderheem wordt u automatisch lid van de beheervereniging. Gezamenlijk beslist u over het gemeenschappelijk groen/vijverpartijen/weg van het plangebied.

Waterpartijen met mooie natuurlijke oevers

De beschoeiingen langs de watergangen in het plan worden gerealiseerd met duurzaam FSC-hardhout. De natuurlijke oevers aan de zijde van de vier-op-een-rij bungalows worden aangekleed met mooie, natuurlijke rietkragen.

1b
1d
Architect aan het woord
Oosterlaan Architecten
Wat mooi dat wij bij zo’n unieke ontwikkeling, zo’n bijdrage mochten leveren!

Als architect hebben wij aan de wieg gestaan van dit plan: een mooie locatie ingeklemd tussen het Lint van Berkel en Rodenrijs en de Groenzoom. Een markante locatie waar eerst een glastuinbouwbedrijf heeft gestaan en nu al geruime tijd als schapenweide in gebruik. Veel groen als vervanging van het glas, met aansprekende woningen in een groene omgeving.

Noorderheem logo
Landelijk wonen in Berkel en Rodenrijs