Architect aan het woord
Oosterlaan Architecten
Wat mooi dat wij bij zo’n unieke ontwikkeling, zo’n bijdrage mochten leveren!

Als architect hebben wij aan de wieg gestaan van dit plan: een mooie locatie ingeklemd tussen het Lint van Berkel en Rodenrijs en De Groenzoom. Een markante locatie waar eerst een glastuinbouwbedrijf heeft gestaan en nu al geruime tijd als schapenweide in gebruik. Veel groen als vervanging van het glas, met aansprekende woningen in een groene omgeving.

Een kleinschalig woongebied, vormgegeven als een boerenerf met een 'oprijlaan'. De oprijlaan heeft aan weerszijden prachtige bomen en waterpartijen. De verschillende typen gebouwen op het boerenerf lijken te zijn ontstaan in de tijd rondom de gezamenlijke tuin. Dat was het basisidee waarmee we aan de slag zijn gegaan. Vrijstaande woningen, een rij met levensloopbestendige woningen en daarnaast een blok met twee woningen onder één dak. Allemaal vrij geplaatst in het groen met een eigen identiteit qua uitstraling en afwerking. Iedere woning in het plan is uniek en heeft specifieke kwaliteiten.

De woningen zijn met zorg ontworpen en hebben een bescheiden, maar heel eigentijdse uitstraling: mooie materialen die hun oorsprong hebben in het Nederlandse polderlandschap. Hout gecombineerd met robuust baksteen waar het hoort: in de dijk, als kopgevels, robuust waar het moet. 

Ieder huis heeft een eigen karakter maar vormt in het geheel van de gebouwen toch één familie. In 't Noorderheem is veel groen, struiken en hagen en natuurlijk de mooie oprijlaan met bomen! De hagen worden onder andere gebruikt als erfafscheiding tussen de woningen.

Kortom, wonen op 't Noorderheem is wonen in het groen in duurzame woningen met een toekomstbestendige energievoorziening.

Wij zijn er trots op!
Oosterlaan Architecten

Oosterlaan Architecten logo
Noorderheem logo
Landelijk wonen in Berkel en Rodenrijs